Listen up party people

Visst är det helt underbart med alla dessa sociala medier som vi kan använda oss av nonstop, när vi vill, vart vi vill och hur vi vill? Yttrandefriheten flödar både av de som har vettiga saker att säga, men i många andra fall...de som har mindre vettiga saker att säga. De som blottar relationsuppbrott, har rasistiska åsikter, lägger upp bilder på sina nyutklämda barn, lägger upp mindre attraktiva festbilder och de som helt enkelt bara skriver massa piss. Ja jag vet att man kan rensa vännerlistan men det skulle inte detta inlägg handla om.

Jag har sagt det förr, men det går inte att säga nog många gånger hur viktigt jag(!!) tycker att det är att tänka på, Hur man använder sig av tex facebook(tar det exemplet jag använder mig mest av...hehe). När man tex söker jobb, eller boende eller vad som helst så kan det hända att maktinnehavaren kommer att kolla upp dig på tex facebook. Då kan det nästan vara avgörande hur du uttrycker dig och kanske till och med vad du har för profilbild. Jag har noll förståelse för alla som har sina kids som profilbild, varför? Helt ärligt alltså. Är det inte du som äger profilen som ska vara på profilbilden? Nog för att man säkert med all rätt är världens stoltaste förälder men ingen vill väl kolla upp någon och endast se en liten prutt på några år, inte heller din hund, katt eller bil som profilbild.

Många kan kanske tycka att det är extremt, att ens privata profil på facebook ska anpassas och vara strikt för att eventuella arbetsgivare eller hyresvärdar kanske kollar upp dig. Men reality check people, sociala medier och speciellt facebook används inte endast för att dela "how many likes can this cute little kitten get", lägga upp pinsamma festbilder och tagga varandra eller skriva nedlåtande rader om ex eller andra "vänner" och snälla-inte profilbilder på nyfödda barn. Storebror ser dig!

Tips: Tillåt endast vänner att kunna se dina privata bilder och blockera din vägg för såna som du inte har lagt till.

Profilbildskandidat? Not so much

Inte den heller? Men han är ju såå fiiin!!

Lycka till nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0