SKRIVET: 2012-11-29, kl 13:17:58 | PUBLICERAT I: Travel all over the place

Camden market


Ibland så står det nytänkande utställare på Camden market i London. Jag blev helt facinerad av de här iphoneskalen. Jag har inte iphone...men ni som har kan ju köpa ett helt unikt skal i trä.
Ugglan hade varit given för min del!

SKRIVET: 2012-11-29, kl 13:09:15 | PUBLICERAT I: Horsie

ÖNS

När vi trodde att snön hoppade över oss så kom den som ett brev på posten. Jag kan inte hata den, det går inte. Finns det något värre än grönleriga gräsmattor en tidig vinter? Nej! Vintern ska vara vit oavsett hur jobbigt det är att skrapa, skotta, pulsa och köra fast. Vi vet att den ska komma, vi har kört på vinterunderlag förut och det är inte så förbannat jobbigt att skotta. Mindre kul är det att få snö i nacken, skorna och att få blöta vantar men det är det värt!

SKRIVET: 2012-11-29, kl 13:00:36 | PUBLICERAT I: What's cooking good looking?

Avbrott i vardagen

Mitt sviktande minne är iband till min stora förvåning en fördel. Igår när jag kom till jobbet sa min kollega "Vi ses sen" vilket för mig blir helt fel men jag hade ju självklart glömt bort att vi skulle iväg till vårt andra hotell för att äta. Detta för att vi ska veta vad som finns på menyn osv. Så det var bara att ställa om för 3-rätters några timmar.
Jag beställde in pumpa och morotssoppa till förrätt:


Oxkött med rödvinssås till huvudrätt:


Och sist men inte minst, det absolut godaste på menyn: crème brulee med äppelsorbet:
Så har ni någon gång vägarna förbi Jessheim/Oslo så borde ni svänga in på Thon hotel Olso Airport och äta för maten är supergod och vilken kvalite på köttet det var!!

SKRIVET: 2012-11-27, kl 18:31:53 | PUBLICERAT I: Horsie

Hoppla Hunti

Prinsessan är frisk och kry så igår var hon startklar för ett härligt pass. Som alltid är hon väldigt sugen på att hellre stå utanför boxan än inne. Precis som alla djur låtsas hon också som att hon inte ser mig och tar myrsteg och liksom "råkar" slå i hoven så att hon måste flytta ytterligare ett steg fram. Bara för att komma lite....längre....fram.

Hunti är för er som inte vet min "halvfoderhäst" eller vad man nu ska kalla det. Jag hjälper till med henne några gånger i veckan. Helt enkelt för att stilla min hästabstinens och sen för att få motion.

Hon har för en stund sedan haft gjordspreng vilket gör att de får ont under magen, därav får man vara försiktig när man sadlar och ska spänna sadelgjorden.
Jag slängde på henne sadeln och så fick hon stå en stund...jag har en tendens att se olyckliga situationer innan de inträffar men trots denna risk att låta henne stå med ospänd sadelgjord så lät jag henne stå.
Vilket resulterar i att när jag sitter och tar på henne benskydden så trippar hon ut....halvvägs i gången inser hon själv att ingen är med henne och sen går det bara av farten. Att vid detta tillfälle ryta till eller ta tag i hennes svans är ungefär som att hälla bensin på en eld.
Sadeln den lämnade hon i en lerpöl på gårdsplanen sen var det dags för det obligatoriska ärovarvet. Det ska springas, frustas, visa upp sig, bocka, hälsa på hästar man annars inte får hälsa på. Allt resluterar alltid i att alla andra fyrbenta blir heltokiga och springer så att täckena hänger på sninskan. Medans Hunti snällt får följa med in igen med huvudet halvvägs nere i en hink med mat. Så kan det se ut....ofta.

Hon har dessutom en tendens att bara göra detta med mig. Vet inte om jag är för snæll kanske?;)SKRIVET: 2012-11-25, kl 18:46:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Heppåre!

Impulsiva utgångar är väl oftast de bästa utgångarna! Jag slutade 01:00 inatt och efter att Jannik kläckt den brillianta idén att gå ut efter jobb så var det bara raka vägen hem, blanda två shots byta om och sen raka vägen ut. Janniks vän Oliver körde oss och följde även med ut nykter, mycket imponerande måste jag säga, att gå ut nykter alltså. 
Jannik och Oliver som f.ö. verkar ha en otroligt fin vänskap och verkar ha extremt kul ihop. Så kul att jag vid ett tillfälle i baksätet i bilen funderade på om de ens kom ihåg att jag satt i bilen. Ni vet när man sitter med några som endast kör interna skämt men allt låter så exremt kul så man skrattar med, lika mycket som de själva skrattar. Så mitt i skrattet tänker man "Jag har ingen jävla aning om vad de snackar om men det låter kul!" så skrattar man med, och kul var det.
Nu ligger jag i samma position som jag gjort sen jag gick och la mig 6 imorse...soffmood!

(bilden är f.ö inte från igår....tror den är från L.A därav hatten...tror Jannik försökte smälta in)
Länge leve bromance!

SKRIVET: 2012-11-25, kl 18:24:44 | PUBLICERAT I: Passion for fashion

En kväll i oktoberEn fin kväll i Oktober med mina gamla kollegor från JC. Love!
 

SKRIVET: 2012-11-24, kl 12:15:24 | PUBLICERAT I: Passion for fashion

It's time for us to have a toast!


Let's have a toast for the douchebags,
Let's have a toast for the assholes,
Let's have a toast for the scumbags,
Every one of them that I know
Let's have a toast for the jerkoffs
That'll never take work off

SKRIVET: 2012-11-23, kl 21:11:35 | PUBLICERAT I: What's cooking good looking?

Dinner!Kärt återseende med vänner och kollegor, 4 dagar kändes som 30 dagar. Hero är här och vaniljsåsen är precis vispad och redo för att serveras med min varma hallonpaj. Fråga inte efter recept för det är gjort utan:)

Puss!

SKRIVET: 2012-11-23, kl 18:40:55 | PUBLICERAT I: Passion for fashion

Top shop


Klänning till julbord på Wallmans

SKRIVET: 2012-11-23, kl 18:33:26 | PUBLICERAT I: Passion for fashion

Hare krishna krishna krishna hare

Hemma från London igen, tillbaka på jobb, back on track och allt sånt där man är när man kommer hem. Väskan är fortfarande inte uppackad men finns det något tråkigare än att packa upp? Nej.

London var så bra, som vanligt, levererar alltid, inte på maten kanske men det viktigaste är inte alltid att äta. Vi har gått, gått, gått, gått och promenerat lite. Vi har nog sammanlagt aktiverat benen säkert 4 timmar varje dag. Men att gå är det bästa sättet att se saker, uppleva och lägga märke till detaljer.
Hände det något kul då? Självklart hände det kuliga saker! Vi anlände tidigt på fredagen och tanken var att vi skulle göra innerstan för shopping och sen ta en lugn kväll med lite drinkar. Vi höll planera tills vi kom till "lugn kväll". Det liksom sprack när det bjöds på drinkar, vin, inträde och förbannat roliga människor.
Annars har vi mest gått i affärer, strosat på bakgator och tryckt i oss onyttiga saker.

En liten rolig insident som inträffade en dag, när vi går på en väldigt folkfylld bond street så uppdagar jag ett litet Hare Krishna-tåg framför oss. Tågandes med pinglor och trummor, med handksrivna skyltar och barfota män. Carro blev mest förskräckt medans jag mest är facinerad, George Harrison-fan som man är.
Helt plötsligt inser jag att folk tittar på han längst fram, och sen på oss, tillbaka på de andra angängarna i tåget, och sen på oss. Sen stirrade de på oss...länge.
Så ser jag mig om och inser att de trodde att vi gick med i tåget!!! Ingen gick bakom oss, ingen gick bredvid oss vi gick, ensamma, bakom tåget. En väldigt obehaglig nervositet spreds i min kropp och man kändes liksom som en inkräktare, men ändå så utlämnad på samma sätt. Jättekomiskt och jättekonstigt på samma gång. Blev en liten klein upplevelse om en säger så....men, inte varje dag man går i ett hare krishna-tåg. Någon gång måste ju vara den första.

SKRIVET: 2012-11-22, kl 14:13:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hej och välkomna till hajk!

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva något om Sveriges för tillfället mest pinsammaste politiker, jag har redan gjort det och det utan att de offentligt skämt ut sig själva som individer men också skämt ut sitt parti. Det är för mig ett ganska uttjatat ämne.
Men, nu är det onekligen på tapeten igen, direkt efter att statistiken visar på hur pass populära de faktiskt har blivit det senaste året så skämmer de ut sig, något katastrofalt mycket.
Eller? Gör de verkligen det? Vilka blåögda svenskar sitter där hemma i soffan och blir förvånade över att Erik Almqvist kläcker något som blattelover?  Har ni ens sett vem det är som filmar?  Det är SD:s rättspolitiske talesman Kent Ekeroth. Varför blir ni förvånade? Varför sätter hela Svenska folket kaffet i halsen när ett redan bevisat främlingsfientligt parti utalar sig rasistiskt offentligt?
Ta några minuter på er och tänk över varför inte hela packet fick avgå efter denna "skandal"...
Klart att det kanske var lite opassande att själva filmen kom ut, men att deras beteende skulle förvåna mig? Aldrig! Rasister i kostym och slips blir inte mindre rasistiska bara för att de har just det...kostym och slips.

Jag kan ju inte avsluta detta inlägg utan att ge lite tips till SD:s kära röstare. Ni som rent och skärt redan är rasister och har tänkt att leva kvar på stenåldern och inte ändra ert sätt att se på saker-stanna där ni är, ni är inte ens värda ett vettigt parti. Det säger ju mer om er som röstar på ett parti där partiets politiker beter sig som inkompetenta snorungar och dessutom filmar det själva...oavsett syfte, än vad det säger om partiet i sig.
Majoriteten av SD:s röster kommer från unga, opålästa och arga killar. Killar som kanske inte har jobb, har tatuerat lite för många tribals, killar som faller för grupptryck och killar som i största allmänhet inte har ett intresse i politik alls.
Köp er en boxningssäck, klipp er(om ni inte redan är snaggade förstås) och skaffa er ett jobb, sålänge inte alla blattelovers redan har tagit alla jobb....men då kanske pizzabagare inte var tänkt för just dig denna gång.

Bring it on!
Puss!

SKRIVET: 2012-11-19, kl 12:01:00 | PUBLICERAT I: Foto

Hyde park En av mina favortitplatser i hela världen. Det finns ingenting som är så idylliskt och beroligande som att gå från stressande ljud, knuffande människor och in i Hyde park!

SKRIVET: 2012-11-17, kl 21:33:47 | PUBLICERAT I: Passion for fashion

På en balkong i CamdenSKRIVET: 2012-11-16, kl 21:43:44 | PUBLICERAT I: Travel all over the place

Nu är det jul igen!Med 1 1/2 timmars sömn i bagaget styrde vi bilen mot Skavsta 03:00 för att sedan styra planet mot London. Som alltid sover man som en prinsessa på planet och vaknar absolut inte med både nackspärr två sovande ben från knäet och ned och det händer absolut inte att man råkar lägga jackan, armen, huvudet, benet osv på den som sitter brevid...hehe.
För Carro som aldrig har varit i London och inte heller i en så stor "shoppingstad" så blev upplevelsen av att kliva upp från t-banan till Bond street lik att kliva in i en garderob och ut i Narnia. Hennes ögon bev stora som tefat! Ett tag övervägde jag sele och koppel... jag har nog hört "jag är bakom dig" säkert 20 gånger idag. Haha sötis! Lika bra att hönsa, mamma försvann så fort vi kom ut ur tåget på centralstationen sist jag var här, man kan aldrig vara nog försiktig.

Nu har vi tagit en paus, påsar, kläder, godis, väskor och skor ligger utspritt över hela rummet. Hittills kan vi sammanfatta shoppingen med ett OK. Som förväntat var utbudet inte det bästa vid den här årstiden, inte mycket att hänga i julgranen med andra ord(hehe). Vi fick "bara" med oss ca 10 påsar hem och Carro hade väl siktat på att snitta 10 påsar i timmen. Minst!

Imorgon blir det Camden, jag hoppas på ett rikligt utbud av gamla LP:s!

Puss!


SKRIVET: 2012-11-15, kl 23:09:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Överväger övervikt

Just nu i denna sekund sitter jag med uppknäppta brallor, matkoma tack vare svensk kebab och med sand i ögonen hemma hos Carro. Carro som f.ö. har tagit upp det här med bagagets vikt ca var 5:e minut, konstaterat att det finns en risk för övervikt, kommer överens med sig själv om att det blir övervikt så packar hon i min väska(?!) alternativt ta på sig så mycket kläder som möjligt vid hemresa.
Själv sitter jag och över på ansiktsuttryck, finns aldrig ett dåligt tillfälle för sånt!

SKRIVET: 2012-11-13, kl 12:25:33 | PUBLICERAT I: Kultur

Hej you!

Godmorgon alle man! Idag är jag ledig, med andra ord har jag redan sovit bort halva dagen och sen dess inte gjort något av det jag ska göra idag... Vart är disciplinen Lovisa?

Jag tänkte be om en liten tjänst, eftersom att jag la musik på hyllan lite när jag flyttade till Norge både pga tid men också för att jag inte har samma musiknätverk här som i Sverige så har jag inte gjort så mycket musik som jag önskat.
Så kan inte ni namedroppa lite sköna låtar som ni tror att jag skulle göra en bra cover på? Och inga Beyonce, Lana del Rey, Rhianna osv. Överraska mig!

SKRIVET: 2012-11-13, kl 00:06:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

NattaSov gott puss!
 

SKRIVET: 2012-11-11, kl 21:12:22 | PUBLICERAT I: Hem/Inredning

Lite mer ordning
Överskottsenergi+oreda i garderoben=15 minuters intensiv sortering! Lite mer ordning!

SKRIVET: 2012-11-11, kl 13:37:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens seriöst?!

Vad är det egentligen med folk som stör sig så fruktansvärt på "Dagens mat-bilder"? Finns det något som folk generellt hatar mindre? Varför? Ær det för att ni inte kan laga mat själva? Inte har någon mat hemma? Eller för att ni bara inte har något annat att störa er på?

För om ni inte har något annat att störa er på så kan jag ge er några exempel:

Folk som kan spela gitarr, men inte sjunga men ändå envisas med att dra igång minikonsert på förfester

När man springer till bussen och är ca 5 meter ifrån den...så kör den iväg.

När man har glömt något men så kommer man inte ihåg vad det var

När man ska laga en kjol men inte har en nål...så letar man efter en nål i 2 veckor och då hittar man inte kjolen(Hände mig förra veckan)

Så, där har ni lite andra saker att tänka på.

Jag tycker f.ö. att det är helt OK med matbilder, ger både matlust och inspiration. Ni som inte bor hemma hos morsan och farsan vet att det kan vara ganska svårt att komma på vad man ska äta och sen variera sin kost. Oavsett om matbilderna är tagna hemma, eller på restaurang så blir man inspirerad!

Här är tex en av mina favoriträtter: Pasta med bacon och spenatsås


Puss!

SKRIVET: 2012-11-10, kl 14:04:00 | PUBLICERAT I: Passion for fashion

En dag hos frisören

Jag tror att jag gick i 8:an och som så många andra gånger försökt att färga håret själv, majoriteten av gångerna har jag lyckats men att gå från mörkt till ljust är en process som nästan endast utbildade kan bemästra. Så var fallet denna gång också.
Jag gick till frisören och hon tog fram pekpinnen och sa att jag aldrig mer skulle försöka mig på något sånt hemma igen. Vilket jag inte gjorde...tills i år. Men det är en annan sak.

Färgen jag ville uppnå var alltså blond efter att ha varit ganska mörkbrun, i hopp om att hon med den absolut finaste frisyren och hårfärgen på salongen skulle kunna hjälpa mig, satt jag där 14 år i stolen och hade inte tänkt att gå därifrån förän det var OK att vistas utomhus.

Jag förklarade hur jag ville ha och hon nickade och gav sken av att hon visste exakt vad jag menade...som frisörer alltid gör.
Det mest aktuella att gøra vid en sån idiotfärgning är självklart en avfärgning vilket hon slängde i direkt och menade på att förhoppningsvis skulle jag inte behöva göra mycket mer. "Fett" tänkte jag och försökte slappna av...men visst går det inte att slappna av hos en frisör? Hela tiden oroar man sig för att hon har glömt färgen i för länge för att det ser ut att bli svart, eller att de klipper av bitar av håret som ser ut att tillhöra Gandalfs när man flertalet gånger påpekat att man endast vill klippa topparna. "T-O-P-P-A-R-N-A!"
Nej så jag satt där som på nålar, vilket jag gjorde rätt i för när hon sköljt ur håret så såg jag ju hur fan jag såg ut-orange!!!(Jag vet att man oftast blir orange av avfärgning från mörk till ljus) Varpå alla frisörer i salongen samlas som en liten inspekterade flock runt mig ser på mig som ett nyfött kid och utbrister i kör "ÅÅÅÅH VAD TUFF!!!  SÅ SKA DU HA!!!".....Lovisa 14 år vill inte vara tuff...definitivt inte med orange hår iallafall.

Exakt samma incident hände hos frisören sist, jag skulle få bort de gröna nyanserna i håret och hon drog igång ett stort projekt. Hade jag vetat att jag bara hade kunnat slänga i c-vitamin i håret hade det sparat mig några tusenlappar. Denna information satt tyvärr inte frisören inne med utan färgade, drog och slet i mitt hår och efter ursköljning samlades alla återigen runt mig och sæger i kör "SHIIT VAD BRA DET BLEV!!!! DU BLEV JäTTEFIN" Fast på norska så det lät mer såhär "DE BLE SKIKKELIG KULT!!!".
Återigen klev jag ut med fel färg på håret, denna gången var det dock inte orange...men grönt. Jag vet inte vilken som var bäst?Sämst?

Sammanfattningsvis: Jag hatar att gå till frisören. Jag kan iofs skratta åt den första incidenten...den andra...not so much. Kanske om några år.Bäst trivdes jag nog som rödhårig ändå...

SKRIVET: 2012-11-10, kl 11:18:55 | PUBLICERAT I: Fåfänga eller välmående?

Sminka ner och sminka upp

 
Idag vaknade jag 06:35 och stämlapde in på jobb 06:51...inte dåligt va?
Dagar som denna, när det är helg, lite att göra på jobbet och jag är trött så skippar jag helst smink. Jag vill inte att jag ska känna mig tvingad att sminka mig på jobbet, jag ska inte behöva tynga ner mina ögonfransar med 3 lager mascara för att jag ska kunna vara bekväm med mig själv.
Det ska ingen annan göra heller.

Det är så tråkigt med tjejer som inte kan gå ut eller vara nöjda med sig själva utan att sminka sig. Vare sig lite eller mycket. Jag vet att man ser olika ut, att jag kommer få "men alla kanske inte har lika bra hy som du" men det handlar inte om vem som har bäst hy, det handlar om att vara så pass säker i sig själv att man kan klara sig utan spackel. Självklart går självförtroendet hand i hand med hur man ser ut, men finns det de som går ut med cancerbölder i ansiktet så kan man ta sig samman och gå ut utan smink.

Så fort man börjar prata om att träna, eller att gå utan smink så får jag alltid "du behöver ju inte träna du är ju så smal och fin" eller "du är naturligt vacker så klart du inte behöver sminka dig".  Tro mig, min rumpa dallrar också som en jävla geléklump och min hy kan se frukansvärt dålig ut också. Som den här veckan tex, min rumpa dallrar iofs vilken vecka som helst på året. Men min hy har senaste tiden inte samarbetat med mig. Då låter jag den vila, går kanske och solar, färgar ögonbrynen och låter den sen vila så gott jag kan.
Jag har aldrig sminkat mig speciellt mycket, mamma drog slutsatsen sist jag var hemma, när vi hade en diskussion om vem som var värst i tonåren, min syster eller jag, att jag var en hästtjej alltså i stallet 24/7. Då behøvde man inte sminka sig så mycket...

Om man förbrukar minimalt med smink så blir folk heller inte chockade när man kommer utan, men om man däremot dagligen måste ha allt i ansiktet så kan jag förstå att man drar sig för att gå utan. Men då handlar det  inte om hyns kondition utan ögonens storlek utan mascara och eyeliner, hyns ojämna färg i ansiktet och de inte så perfekt målade ögonbrynen.

Kom ihåg att en dålig hy blir tusen gånger sämre med smink  som torkar ut och varje liten skavank, orenheter blir extremt tydligare än utan.
Dessutom, den manliga könet föredrar väldigt ofta tjejer som inte har så mycket smink, oavsett hyns kondition. Och de som inte gør det...de är inte värda att lägga energi på.

Oredigerad, osminkad...exposed!
 
Jag slår ett slag för minst 1 sminkfri dag i veckan!

SKRIVET: 2012-11-10, kl 09:56:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Helghumor

SKRIVET: 2012-11-09, kl 22:18:29 | PUBLICERAT I: Kultur

Til kingdom come

 


En vän önskade att jag skulle sjunga den här för ca 7 år sedan. Jag gör den nu istället. Bättre sent än aldrig va Lisa?<3

Puss!

SKRIVET: 2012-11-09, kl 18:24:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Workout-day nr 2

Jag hade ju mitt i min motivation tänkt att jag skulle hålla mig till ett varannandags-schema. Meeen...jag har haft sån fruktansvärd träningsvärk de sista dagarna så jag sköt lite på det. Så tråkigt...jag som verkligen ville träna liksom...
Men nu ikväll körde jag igång igen och det gick ju som förväntat-galant! Inte för att jag har ett tungt träningsschema men lite träning är ju bättre än ingen träning alls. Right?Jag tänker inte föregå med något gott träningsexempel för jag kan inte ett skit om hur man ska stå, böja eller spänna. Jag har hört något om att knäet ska vara 90 grader och inte gå över foten vid utfall, då belastar man fel. Om det är någon som har några tips så att jag inte slutar med meniskskada så får ni gärna inflika med något...för ovanlighetensskull menar jag.

Puss!

SKRIVET: 2012-11-09, kl 00:35:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens Seriöst?!

Är innerst inne, eller inte ens innerst inne, jag är en liten bitterfitta av mig och tycker att det är väldigt skönt att ventilera mig ang saker och ting som jag stör mig på. Finns många idioter där ute och många idiotiska påhitt, därför tänkte jag börja med Dagens Seriöst?!
Så nu såhär in på natten är det alltså premiär för Dagens Seriöst?!


Folk som gillar sina egna statusar på Faceook....alltså seriöst(haha) vad är grejen med att gilla sina egna statusar, eller ännu värre-sina egna bilder på Facebook? Är det för att man vill förstärka det man just skrev? Eller för att man är så extremt uppe i sig själv att man trycker på "gilla"...på sin egna bild?I just don't get it!


SKRIVET: 2012-11-08, kl 16:22:47 | PUBLICERAT I: Fåfänga eller välmående?

RunawayBaby I've got a plan, run away as fast as you can...

 

SKRIVET: 2012-11-08, kl 16:13:33 | PUBLICERAT I: Passion for fashion

Till förstoringJag har haft mycket foton på väggarna som nu är borttagna och ska bli utbytta mot nya. Det finns inget finare än hem som är fyllda av personliga foton, det behöver inte vara familjefoton, helst inte, hellre fina blder från olika platser man har besökt. Jag som älskar att resa, fota och inreda tar då tillfället i akt att beställa ett av mina favoritfoton från London, den ska beställas i 50X70.

Ni gör det blligast och enklast på Fujidirekt!
 

SKRIVET: 2012-11-07, kl 00:39:29 | PUBLICERAT I: What's cooking good looking?

Spaghetti house

Märks att jag får mindre läsare ju mer text det är i inläggen..tråkigt. Säger iofs en del om mina läsare. Tyvärr.
Så därför ska jag härmed sammanfatta mig kort, ha massa bilder med nästan ingen text, och endast skriva vad jag gjort idag, om jag är trött, pigg eller vilket humör jag är på.....naaat.

Men det jag tänkte göra, var att tipsa er om en god pastarestaurang om ni är i London...vilket jag är om ca 1 vecka. Det är inget fancy, inget utöver det vanliga men i London är det ganska svårt att hitta bra ställen att äta på. Spaghetti house finns överrallt och det är bra mat. Rekomenderar speciellt deras sparrispasta. Yummie!!Hoppas det inte var för mycket text för er, skicka isånafall ett mail och klaga!

Puss!

SKRIVET: 2012-11-06, kl 13:54:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Yes we candy!

Spännande dag idag, jag har snackat med en del amerikanare på jobbet, nog för att det har varit rednecks till stor del. Men fortfarande intressant att höra vad folk säger och vad de kommer rösta på.

Mamma köpte en liten pastillask till mig för ganska längesen...passar bra att ställa fram idag.

SKRIVET: 2012-11-06, kl 13:13:00 | PUBLICERAT I: Fåfänga eller välmående?

Workout-day!

Efter 100 situps och 100 utfall kan jag återigen för säkert 50:e gången konstatera att det tråkigaste som finns är att träna. Jag finner ofta motivation mellan passen att träna och då ska kanske tilläggas att mellanrummet mellan passen är ganska stort. Men vad spelar det för roll när det är så fruktansvärt tråkigt när jag väl gör det?!
Jag rider minst 2 gånger i veckan och ska egentligen cykla till jobbet men  just nu under vintertid har jag ingen lust att cykla på en oupplyst cykelväg när folk försvinner här av både den ena konstiga anledningen efter den andra. Så jag har börjat få lite träningsångest, speciellt efter att jag flera gånger den senaste tiden fått höra att "Du måste träna om du ska behålla den kropp du har"....jaha?. Plus att jag äter....mycket.

Men nu, har jag kommit överrens med den lata sidan av mig att nu är det hårdträning som gäller haha. 100 situps och 100 utfall varannan dag(går ju inte att ha för höga krav i början för då tröttnar jag;)).

Kan sammanfatta det här bittra träningsinlägget med att ge er cred som faktiskt går och tränar och håller igång. Inte minst till mitt träningsfreak här i Norge. Carro har nog sprungit mer än Forrest Gump bara i Oktober...

Puss!

SKRIVET: 2012-11-06, kl 11:19:53 | PUBLICERAT I: What's cooking good looking?

Trött tjej

Efter jobb och flytt så åkte jag och Hero iväg för att hämta nattmat...sen sov jag i 10 timmar. Efter att ha ca 1 vecka ha snittat 4-5 timmars sömn varje natt så kändes det ganska bra.

SKRIVET: 2012-11-04, kl 08:19:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Knut Birkeland

Om ni bor i Norge och har tillgång till VG Helg, en ny bilaga i Norges motsvarighet till Aftonbladet så tycker jag ni ska läsa artiklarna i den. Det finns flera bra men jag lusläste just Knut Birkelands historia.
En idyllisk familj på 4, som bodde på Bygdøy i Oslo, en sån perfekt familj som man bara irriterar sig på för att de är just så perfekta, 2 jättevackra döttrar, egen familjefirma, stort fint hus och fina bilar. I tillägg hade alla otroligt starka band till varandra och Knut(pappan) och hans döttrar hade otroligt bra kontakt.
2008 omkom båda döttrarna 16 och 18 år i en bilolycka när de satt på med en som hade druckit. Båda avled direkt. 4 år senare dog hans fru och mamma till döttrana i cancer.
Otroligt fin och gripande artikel.


Bilden som togs på olycksplatsen där tjejerna omkom blev årets bild 2008.

SKRIVET: 2012-11-03, kl 14:14:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Absolute drunk

Något av det mest motbjudande, äckliga och oattraktiva är fulla människor. Fulla människor som spiller, skriker, slåss, skitar ner sig, springer runt med klänningarna uppe i armhålorna utan att märka det och killar som har på sig ölbrillor och tror att de ser ut som Sam Riley....och så vidare och så vidare.

Jag försöker inte sätta någon gloria på mig själv, ni som sett  mig i mina karatefyllor behöver inte peka med hela handen nu;) Poängen är att kunna minimera alkoholintaget och inte ha en karatefylla varje helg. Jag har säkert skrivit om det förut men det är ett odödligt ämne. Om alla bara förstod hur skadligt det är för kroppen och för er som tränar: ni kan ju bara sluta träna istället. Ta en shot istället för träningspass, blir + - 0 iallafall.
Sen jag flyttade till Norge 2010 så festar jag väldigt sällan. Jag kan räkna mina utgångar här i Norge på båda mina händer. Sen händer det ju att jag festar när jag åker hem, men som sagt långt ifrån ofta. Just för att det faktiskt tar emot, har jag ingen rolig utgång att se fram emot, roliga människor att träffa, då kan det kvitta.

Men det mest tröttsamma måste ju ändå vara testosteronstinnade killar...de som alltid ska ställa sig upp på fest, spänna bröstet som King Kong och mäta snopp med knytnävarna. I pity you...fo'real alltså. Ni verkar ju inte ha någon som helst verklighetsuppfattning, jag har aldrig mött en sån kille som sett sig om, satt sig ner och skämts för att han antingen skämmer ut hela sällskapet eller sig själv. Aldrig. Just för att alkoholen talar. Igen, I pity you.

Ta hand om er, det finns bara ett liv, en kropp och en du!

Edit: Detta inlægg førstærks då jag inatt 01:30 fick ligga och lyssna på mina grannar som hade fyllebråk och en tjej satt och bøla som en stor bebis utanfør mitt sovrumsfønster....all in vare va?


 drunk baby 1 -  I WOULD MILK SOME LOVE

SKRIVET: 2012-11-02, kl 12:10:06 | PUBLICERAT I: Horsie

PickabooÄlskar den här bilden haha, giraffen, när hon i själva verket har så sjukt kort hals att jag varje hoppträning blir nockad och martingal är lönlöst för den är alltid för lång. Men nu har hon varit dålig i några veckor, på tiden att bli bra prinsessan!!